Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verksamhetsförlagd utbildning

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) innebär att studenterna får praktisk erfarenhet och övning genom att vara placerade i olika typer av vårdverksamheter. Institutionen för vårdvetenskap och hälsa samverkar med Västra Götalandsregionens sluten- och öppenvård och Göteborgs kommun och närliggande kommuner när det gäller dessa placeringar.

Hur fungerar VFU? 

Verksamhetsförlagd utbildning ingår i samtliga program och innebär att studenten tillbringar delar av vissa kurser på plats i en vårdverksamhet. Längden och innehållet i VFUn varierar men placeringen syftar till att ge en högre grad av kunskapsutveckling. All VFU genomförs med syfte att uppnå kursens lärandemål och studenterna handleds av utsedda studenthandledare. Det finns även en huvudhandledare på varje arbetsplats som ansvarar för kvaliteten.

VFU-samordnarna på institutionen tillhandahåller lämpliga placeringar för alla studenter. 

För att uppnå en verksamhetsförlagd utbildning med hög akademisk och yrkesmässig standard arbetar vi med ständiga förbättringar. Detta sker genom kvalitetssäkring, pedagogisk utbildning till handledare, kombinationsanställningar och etablering av mötesplatser för samverkan.

Mer information om VFU

Läs gärna mer om VFU på Göteborgs universitets (GUL) lärplattforms aktivitet här: VFU- verksamhetsförlagd utbildning. Där hittar du information om: 

Kontakt

Välkommen att kontakta oss om du har frågor!

VFU-samordnare

Ylva Bjurulf
Tel: 0766-186012
e-post: ylva.bjurulf@gu.se

Pernilla Boerenbeker
tel: 0766-182175
e-post: pernilla.boerenbeker@gu.se

Samordnarna fungerar som kontaktpersoner internt och externt. De ansvarar för planering och beställning av VFU-placeringar samt anordnar informationsträffar för handledare.

VFU-koordinatorer för de olika utbildningsprogrammen

Ylva Bjurulf
tel: 0766-186012
e-post: ylva.bjurulf@gu.se

Sjuksköterskeprogrammet, internationella studenter

Pernilla Boerenbeker
tel: 0766-182175
e-post: pernilla.boerenbeker@gu.se

Barnmorskeprogrammet, kompletteringsutbildningen för sjuksköterskor utanför EU/EES, specialistsjuksköterskeprogrammen med inriktning mot medicin, vård av äldre, diabetes, kirurgi, psykiatri och onkologi

Monica Kelvered
tel: 031-786 6035
e-post: monica.kelvered@fhs.gu.se

Specialistsjuksköterskeprogrammen: barn, distrikt, anestesi, intensivvård och operationssjukvård samt röntgensjuksköterskeprogrammet.

Om du har specifika frågor om utbildningarna på Institutionen för Vårdvetenskap och hälsa, så kan du kontakta programansvariga:

Sjuksköterskeprogrammet, helfart
Inger Jansson inger.jansson@gu.se

Kompletterande utbildningsprogram för sjuksköterskor med utländsk examen från land utanför EU/EES & Schweiz, helfart
Patricia Olaya Contreras patricia.olaya-contreras@gu.se

Röntgensjuksköterskeprogrammet, helfart
Maud Lundén maud.lunden@gu.se

Barnmorskeutbildningen, helfart
 
Åsa Premberg asa.premberg@gu.se

Specialistsjuksköterskeutbildningarna, helfart inom anestesi,opertion och intensivvård, distriktsköterskeutbildningen
Mona Ringdal mona.ringdal@fhs.gu.se

Specialistsjuksköterskeutbildningarna, halvfart inom medicin, vård av äldre, diabetes, psykiatri, kirurgi, onkologi, barn och ungdom
 
Monica Pettersson monica.pettersson@gu.se

Internationaliseringsansvarig lärare
Azar Hedemalm azar.hedemalm@gu.se  
 

Viceprefekt för samverkan 

Helle Wijk
Tel: 0733-703462
e-post: helle.wijk@gu.se

Viceprefekten ansvarar för att initiera och bereda frågor för beslut rörande forsknings- och utvecklingsarbete inom VFU, nya vårdgivare samt övergripande sammanställning och analys av kvalitetsuppföljning av VFU.

Sidansvarig: Helle Wijk|Sidan uppdaterades: 2017-12-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?