Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

Vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa erbjuds många utbildningsprogram på både grund- och avancerad nivå. Samtliga utbildningar leder till en akademisk examen och möjlighet att ansöka om legitimation hos socialstyrelsen.

Att vara legitimerad inom ett vårdyrke ger dig inte bara möjligheten till ett meningsfullt arbete med stora mervärden utan också en god arbetsmarknad inom hela Sverige och EU. 

Program på grundnivå

Sjuksköterskeprogrammet 180 hp 

Utbildningen till sjuksköterska ger en bred och eftertraktad kompetens inom det vård- och hälsovetenskapliga området. Den kan senare byggas på med olika specialistkompetenser och forskarutbildning eller kompletteras med ledarskapsutbildning för chefsroller inom vården. Efter genomgången sjuksköterskeutbildning kan du ansöka om legitimation hos socialstyrelsen. 

Röntgensjuksköterskeprogrammet 180 hp

Röntgensjuksköterskan kombinerar tekniskt kunnande om olika bildgivande metoder med dagliga möten med människor. Röntgensjuksköterskan gör undersökningar med många avancerade tekniker såsom röntgenstrålar, ultraljud och magnetfält. Efter genomgången utbildning kan du ansöka om legitimation som röntgensjuksköterska hos socialstyrelsen. 

Kompletterande utbildning för sjuksköterskor från länder utanför EU/EES/Schweiz, 60 hp 

Denna utbildning riktar sig till dig som har eftergymnasial sjuksköterske-utbildning från ett land utanför EU och vill komplettera dina studier för att kunna ansöka om svensk sjuksköterske-legitimation. Utbildningen omfattar ett års heltidsstudier och innehåller både teoretiska och praktiska/kliniska moment.

Program på avancerad nivå (OBS Tidig antagning!)

Barnmorskeprogrammet 90 hp 

Barnmorskan arbetar med bland annat livets början, mänsklig reproduktion, graviditet, förlossning och sexuell hälsa. Utbildningen omfattar tre terminer och innehåller till stor del verksamhets-förlagd utbildning. Programmet leder till legitimation, yrkesexamen och filosofie magisterexamen. 

Masterprogram i reproduktiv och perinatal hälsa 120 hp

Masterprogrammet i reproduktiv och perinatal hälsa är ett tvåårigt masterprogram för dig som vill ha en ytterligare akademisk fördjupning inom barnafödande. Masterprogrammet i reproduktiv och perinatal hälsa ger både barnmorskeexamen och en master-examen. Programmet ger behörighet till forskarstudier. 

Specialistsjuksköterskeprogram 60-75 hp

Sahlgrenska akademin erbjuder flera olika specialistutbildningar för dig som har en sjuksköterskeexamen. Du som vill fördjupa dig inom ett visst kompetensområde och ytterligare kvalificera dig inom din profession har många specialistinriktningar att välja bland, både på hel- och halvfart. Specialistsjuksköterskeutbildningen ger även behörighet till forskarstudier. 

Följande inriktningar har helfartsutbildningar: 

Följande inriktningar läses på halvfart: 

Fristående kurser 

Här ser du en förteckning över fristående kurser inom vårdvetenskap och hälsa

Uppdragsutbildning 

Uppdragsutbildningarna riktar sig till yrkesverksamma för kompetensutveckling inom vårdområdet. Läs mer här

Övriga programutbildningar inom Sahlgrenska akademin

Här ser du en sammanställning av fakultetens programutbud. 

 

Utbildningsansvarig

Vice prefekt för utbildning Inger Jansson
inger.jansson@gu.se
031-786 60 13

Sök våra utbildningar

 

Våra utbildningar och kurser söks genom www.antagning.se 

Student vid institutionen

Till institutionens sidor på Studentportalen

Studievägledning

Gabi Oesterling
E-post: studievagledning.vvh@fhs.gu.se
Telefon: 031-786 60 57
Telefontid: mån–tors 13.00–14.00

Besöksadress: Arvid Wallgrens backe, hus 1
Besök efter överenskommelse. Boka tid via telefon eller e-post.

Specialistsjuksköterskeprogrammen på halvfart och KUSSK. Delar på sjuksköterskeprogrammet och fristående kurser.
 


Sara Williamsson
E-post: studievagledning.vvh@fhs.gu.se
Telefon: 031-786 60 08
Telefontid: mån–tors 13.00–14.00

Besöksadress: Arvid Wallgrens backe, hus 1
Besök efter överenskommelse. Boka tid via telefon eller e-post.

Röntgensjuksköterskeprogrammet, Barnmorskeprogrammet och masterprogrammet i reproduktiv och perinatal hälsa, Specialistsjuksköterskeprogrammen på helfart. Delar på sjusköterskeprogrammet och fristående kurser.


 

Sidansvarig: Carina Sparud Lundin|Sidan uppdaterades: 2019-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?