Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tau Omega Chapter, STTI


Sigma Theta Tau International, STTI, erbjuder sjuksköterskor möjligheter att förvärva ytterligare kunskaper inom sjuksköterskeprofessionen.

Vi arbetar också för att stödja utvecklingen inom klinisk omvårdnad, ledarskap, utbildning och forskning, för att därigenom bidra till att förbättra människors hälsa. Läs mer på STTIs internationella hemsida: Sigma Theta Tau International 

Tau Omega Chapter 


I november 2005 antogs Sverige som medlemsland i STTI, som andra land i Europa. Den svenska föreningen har sitt säte vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs Universitet. Vårt Chapter är rikstäckande, så oavsett var du bor och verkar är du välkommen att bli medlem om du är intresserad av att stödja STTI:s visioner om en globalt inriktad sjuksköterskeprofession.

Börja nätverka!

Här kan du se en video om hur du startar ditt nätverk och skapar en profil. 

Allt började 1922 

STTI startades år 1922 av sjuksköterskor vid Indiana University Training School for Nurses i Indianapolis, Indiana, USA där huvudkvarteret ligger idag. Föreningen har idag 340 000 medlemmar. Medlemmarna kommer från 90 olika länder och stater och sammanlagt finns det drygt 450 lokala föreningar (Chapters) världen över. Varje lokal förening har ett namn.

Det får endast finnas en lokal förening i varje land utanför USA. Av medlemmarna har 60 procent magister- eller doktorsexamen, 60 procent är kliniskt verksamma sjuksköterskor, 23 procent är ledare och administratörer på olika nivåer och 17 procent är forskare och/eller lärare.

 

 

Kontaktinformation (Contact information)

Styrelse och möten  (Board members and meetings)

Arbete med hållbarhetsutveckling

Sidansvarig: Margret Lepp|Sidan uppdaterades: 2019-02-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?