Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan

Samverkan med det omgivande samhället är en central del av institutionen för vårdvetenskap och hälsas utbildning och forskning. 

Våra forskare finns med i många olika sammanhang och berättar om sin forskning. Exempelvis i medier, på Vetenskapsfestivalen och vid internationella konferenser.

Institutionen har ett intensivt samarbete med bland annat landsting och närliggande kommuner i våra utbildningar. Våra studenter deltar i verksamhetsförlagd utbildning och får på så sätt värdefulla kliniska erfarenheter. 

Vill du samarbeta med oss?

Vår målsättning är att utveckla starka band mellan den akademiska världen och samhället i övrigt. Vi samverkar med näringsliv, landsting, organisationer, föreningar och individer.

Evenemang

Nätverksträff för omvårdnadshandledare 

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet tillsammans med Sahlgrenska Universitetsjukhuset inbjuder till workshop om:

 • Hur upplevelser kan bli erfarenheter
 • Hur begrepp i omvårdnad kan vägleda i sökandet efter kunskap i olika händelser
 • Reflektion som metod för att kunna formulera beprövad erfarenhet, en personlig kunskap som kan delas.
  Länk till preliminärt program Datum: 1 december
  Tid: 08.30-15.30
  Anmälan senast 17/11-17 via e-postadress lotta.carlson@vgregion.se
  Var: Otherdalska huset Spannmålsgatan nr 9/Östra hamngatan nr 11 

Viceprefekt för samverkan

 

Docent Helle Wijk
helle.wijk@fhs.gu.se
Tfn: 031-786 61 09

VIL - att lära av och med andra

VIL står för verksamhetsintegrerat lärande. Syftet är att förbättra lärande genom samverkan mellan akademin och kliniska verksamheter. VIL är ett sätt att integrera studier i ett arbetslivssammanhang och det bidrar till att utveckla studentens kompetens. Institutionen för vårdvetenskap och hälsa har fyra VIL-projekt. Läs mer om projekten här >>

Sidansvarig: Helle Wijk|Sidan uppdaterades: 2017-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?