Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ViS workshop 2015

 

Den 23 november 2015 samlades vårdforskare från Göteborgs universitet, Högskolan Väst, Jönköping University, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde, Högskolan i Halmstad och Västra Götalandsregionen för en gemensam dag med föreläsningar och workshop på Högskolan Väst i Trollhättan.


Introduktion

Eva Brink, prefekt vid institutionen för hälsovetenskap på Högskolan Väst och Ingela Lundgren, prefekt vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa på Göteborgs universitet, började med att hälsa alla välkomna och gav en kort sammanfattning om syftet med Vårdforskning i Samverkan – ViS samt syftet och upplägget för dagen.

 

Föreläsningar

Efter introduktion fortsatte dagen med föreläsningar av Monica Eriksson och Kristina Johansson som talade om Wellness som teoretiskt begrepp och arbetsintegrerat lärande.

 

Workshop

Dagens workshop bestod av grupparbeten delat på fyra grupper och fyra forskningsteman: Äldre och lärande; Hälsa och IT; Wellness/Salutogenes; samt Professionsutveckling och lärande. Workshopen hade som syfte att inspirera till och lägga grunden för gemensamma forskningsprojekt och forskningssamarbeten.

Deltagarna arbetade i grupper i varsitt grupprum under drygt tre timmar (med avbrott för lunch) och idéerna och samtalen som förts presenterades för alla i slutet av dagen.

 

Övrigt

Nästkommande workshop med ViS planeras äga rum på Jönköping University den 28 november 2016.
 

För bilder och mer information>>

Sidansvarig: Janna Wellander Cabalou|Sidan uppdaterades: 2016-04-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?