Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsprojekt

Resolving the role of healthcare system factors for the care gaps in adolescents with complex chronic conditions: An international, multilevel study

Forskningen berör patienter som är kroniskt sjuka från barndomen och deras överföring från barn- till vuxensjukvård. Denna överföring innefattar två dimensioner, dels handlar det om övergången från att vara barn/ungdom till att bli vuxen. Dels handlar det om hur vården hanterar den konkreta överföringen mellan olika vårdgivare. Genom att undersöka flera regioner försöker man hitta riskfaktorer för att patienterna ska hamna utanför uppföljning. Inte bara på individnivå utan även på sjukhusnivå och på vårdsystemsnivå. Projektet sker i samarbete med en forskargrupp vid Cape Town University i Sydafrika. 

Stepstones (Swedish Transition Effects Project Supporting Teenagers with chrONic mEdical conditionS).


Stepstones är ett forskningsprojekt som avser att utveckla och utvärdera effekten av ett personcentrerat övergångsprogram för ungdomar med långvariga sjukdomstillstånd med målsättningen att de skall bli aktiva partners under övergången från barn- till vuxensjukvård. Stepstones är generisk som idé men genomförs i första steget som en studie inriktat mot personer som har medfödda hjärtfel.
Projektets hemsida: http://www.stepstones-project.org/sv/

Attitude

(Attitudes on Transfer and Transition Instrument To be Used in aDolescent carE).
Detta projekt är en nationell kartläggning som syftar till att kartlägga hälso- och sjukvårdspersonal uppfattningar om förutsättningar, insatser och hinder för överflyttning och överföring av unga med långvariga sjukdomar som kräver särskilda sjukvårdsinsatser.

Adole7C (AdolesCents reCeiving Continuous Care for Childhood-onset Chronic Conditions).


Projektets syfte är att kartlägga och studera sjukhusrelaterade faktorer till avbrott i den medicinska uppföljningen hos unga personer med medfödd hjärtsjukdom samt att undersöka dess konsekvenser.
 

Sidansvarig: Elisabet Nilsson|Sidan uppdaterades: 2016-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?