Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsprojekt

Stepstones (Swedish Transition Effects Project Supporting Teenagers with chrONic mEdical conditionS).


Stepstones är ett forskningsprojekt som avser att utveckla och utvärdera effekten av ett personcentrerat övergångsprogram för ungdomar med långvariga sjukdomstillstånd med målsättningen att de skall bli aktiva partners under övergången från barn- till vuxensjukvård. Stepstones är generisk som idé men genomförs i första steget som en studie inriktat mot personer som har medfödda hjärtfel.
Projektets hemsida: http://www.stepstones-project.org/sv/

Adole7C (AdolesCents reCeiving Continuous Care for Childhood-onset Chronic Conditions).


Projektets syfte är att kartlägga och studera sjukhusrelaterade faktorer till avbrott i den medicinska uppföljningen hos unga personer med medfödd hjärtsjukdom samt att undersöka dess konsekvenser.

Developing an internationally validated algorithm to allocate patients with congenital heart disease to the appropriate level of care

För att ge personer med medfödd hjärtsjukdom den lämpligaste vården syftar detta projekt till att utveckla och testa en strategi för risklagstiftning, baserat på kliniska resultat och sjukvårdskostnader för patienter i Sverige och Belgien. Det ultimata målet är att utveckla en empiriskt baserad algoritm som vägleder kliniker, administratörer och politiker för att allokera patienter till den mest optimala nivån i fråga om de bästa kliniska resultaten till lägsta kostnad.


 

Sidansvarig: Karin Ahlberg|Sidan uppdaterades: 2019-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?