Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Barncancerfonden beviljar anslag för anställning av forskarassistent

Nyhet: 2017-04-21

Projektet "En barncentrerad kommunikation och stödjande omvårdnad när barn genomgår onkologisk behandling" har fått ytterligare medel från Barncancerfonden i form av en forskarassistenttjänst på heltid i fyra år.
Om projektet: Barn känner ofta rädsla och obehag inför undersökningar och behandlingar inom cancervården. Förenta nationernas konvention om barns rättigheter framhåller vårdpersonalens skyldighet att erbjuda stödjande omvårdnadsåtgärder genom ett personcentrerat perspektiv. För att bemöta och stödja barnet krävs det ett barncentrerat perspektiv där barnets kognitiva utveckling beaktas och där hens egen åsikt ska ha en primär plats i beslutsfattandet. Det övergripande syftet med det här forskningsprogrammet är att studera hur rädslor och obehag kan reduceras vid barnonkologisk behandling genom kommunikation och stödjande omvårdnadsåtgärder. Ansvarig forskare är Stefan Nilsson, docent vid institutionen.
 


Läs mer om alla beviljade ansökningar i Barncancerfondens tjänsteutlysning 2017. 

AV:

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2016-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?