Forskningsnyheter

• Högre doser tillfört oxytocin minskar inte kejsarsnitten

[2019-01-17] Långdragen förlossning ger ökad risk för kejsarsnitt, även hos kvinnor som får det värkstimulerande läkemedlet oxytocin. Andelen kejsarsnitt hos förstföderskor minskar inte heller om den tillförda dosen dubbleras, visar en avhandling från Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

• Högre doser tillfört oxytocin minskar inte kejsarsnitten

• STEPSTONES forskargrupp tilldelas medel på 830 00 kr

[2019-01-15] STEPSTONES forskargrupp har tilldelats medel för ett nytt projekt från både Barndiabetes fonden och Diabetesfonden.

• Hjärt-lungfonden beviljar medel till forskningsprojekt om personcentrerad vård i hemmet

[2019-01-08] Hjärt-Lungfonden har beviljat 2,4 miljoner kronor för en studie om personcentrerad vård i hemmet vid KOL och hjärtsvikt. Projektets titel är Person-Centred Care at Home (PCC at Home): Shifting towards high quality, affordable preventive healthcare

• Regionala forskningsanslag till studier om barnafödande

[2019-01-07] två studeier om barnafödande har beviljats regionala forsknings- och utvecklingsmedel. En studie berör hanvandeskapsförgiftning och den andra handlar om när igångsättning av förlossningar bör ske där graviditeten går över 40 veckor.