Forskningsnyheter

• Arkitektur och vårdvetenskap möts i samverkan

[2019-10-31] Helle Wijk har utsetts till gästprofessor vid Chalmers tekniska högskola under tre år.

• Fortemedel till projekt om personcentrerad e-hälsa vid stress och utmattning

[2019-10-04] Andreas Fors vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa har erhållit en miljon kronor för att studera en e-hälsointervention i primärvården.

• Olika syn på att föda vaginalt efter tidigare kejsarsnitt

[2019-10-03] Synen på att föda vaginalt efter att tidigare ha fått barn genom kejsarsnitt skiljer sig stort inom vården och hos dess professioner i olika länder, visar en europeisk studie. De berörda kvinnorna själva tänker dock ganska lika, oavsett land.

• Sara Wallström beviljas medel från Forte för projekt om smärta

[2019-10-03] Långvarig smärta innebär ett förstås ett stort personligt lidande för den som drabbas men ocskå omfattande kostnader för samhället. Sara Wallström, junior forskare på institutionen för vårdvetenskap och hälsa, har beviljats medel från Forte för att under fyra år beforska de eventuella effekterna av tidiga, personcentrerade insatser i hemmet via samtal och en e-hälsoplattform

• Registrera 2018 års publikationer i GUP

[2019-04-02] Det är dags att registrera dina publikationer från år 2018 i GUP. Registreringen måste vara gjord senast tisdag 30 april 2019, för att komma med i universitetets sammanställning av underlag för forskningsanslag.