Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa

Forskarutbildningen vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa bedrivs inom ämnet vårdvetenskap och motsvarar studier om sammanlagt 240 högskolepoäng och leder till en doktorsexamen. Doktorandutbildningen består dels av författandet av en vetenskaplig avhandling och dels av kurser på forskarnivå på minst 30 högskolepoäng.

För närvarande finns ett 50-tal registrerade forskarstuderande vid institutionen. En stor andel av institutionens disputerade lärare är engagerade som handledare för forskarstuderande och deltar vid halvtidsseminarier, predisputationer och disputationer.

Varje forskarstuderande tillhör en av institutionens forskargrupper. I forskargrupperna utvecklas och diskuteras forskningsdesigner, artikelmanus, presentationer vid konferenser och ansökningar om finansiering av forskning. Här etableras viktiga nätverk för samarbete.

En viktig uppgift för doktorander är att delta i utvecklingen av institutionen och akademins verksamhet genom att medverka i dess olika organ. Utöver detta finns möjlighet att arbeta som lärare vid institutionen redan under studieperioden, vilket är meriterande för din karriär.
Information om ansökan, antagning samt regler och rutiner hittar du här:

Kurser på forskarnivå

Kurser som ges vid Sahlgrenska akademin hittar du här: 

Aktuella forskarutbildningsaktiviteter

Aktuella forskarutbildningsaktiviteter annonseras via institutionens kalendarium. Det genomförs en årlig träff för institutionens doktorander. Det anordnas också föreläsningar av inbjudna forskare, metodseminarier etc. Andra viktiga aktiviteter är medstudenters halvtidsseminarier, predisputationer och disputationer. För information, klicka på Länk till kalendariet

Institutionens publicerade doktorsavhandlingar finns samlade i korridoren mellan hus 1 och 2 på plan 2 på Hälsovetarbacken. Du kan också klicka på länken för en fullständig lista.

Lista doktorsavhandlingar

Forskarutbildningsutskottet (FUS)

Övergripande ärenden som rör utbildningen på forskarnivå behandlas vid institutionens forskarutbildningsutskott (FUS). Utskottet hanterar frågor som rör utbildningen, forskarkurser, planerade doktorandprojekt, samverkan runt forskarutbildningen med Sahlgrenska Akademin och dess övriga institutioner, kontakter med högskoleverket etc. En av utskottets medlemmar är forskarstuderande. För mer information följ denna länk: Forskarutbildningsutskottet

 

Kontaktinformation

Har du frågor om forskarutbildningen kan du kontakta:

 

 

 

 


Studierektor

Mona Ringdal - 031-786 60 91

 

Administrativ samordning
Karin Mossberg - 031-786 61 12

Forskarutbildningskurser: 
Irene Carlensberg, 031-786 60 48

Sahlgrenska akademins kansli - forskarutbildningen
Länk till kontaktinformation

 

Internationellt

Om du som doktorand är intresserad av studier utomlands kontakta:

Internationell samordnare
Rebecca Törnqvist

rebecca.tornqvist@sahlgrenska.gu.se
Tel: 031-786 64 38
Mobiltelefon: 0766-18 64 38
Besöksadress: Medicinaregatan 3

Sahlgrenska akademins Studentkår

Alla doktorander representeras av Sahlgrenska akademins Studentkår (SAKS). Länk till SAKS 

Sidansvarig: Karin Mossberg|Sidan uppdaterades: 2019-06-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?