Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studie om anpassningsbart förlossningsrum uppmärksammas i Dagens Nyheter

Nyhet: 2020-01-07

Marie Berg och Lisa Goldkuhl, professor respektive doktorand vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa medverkar i Dagens Nyheter i ett reportage om en forskningsstudie av en ny typ av förlossningsrum. Detta förlossningsrum har bildprojektioner på väggarna, ett badkar och tillgång till musik. den tekniska utrustningen som krävs i rummet har dolts bakom träpaneler för att göra rummet mer hemtrevligt och avslappnande. 

– Vår hypotes är att rummet kan minska stress och främja kvinnans förlossningshormoner, och på så sätt leda till färre komplikationer och ingrepp, säger Marie Berg som leder studien. 

Hittills har ett hundratal kvinnor fått ingå i studien och föda i rummet och deras upplevelser jämförs med kvinnor som föder i traditionella förlossningssalar. 
Läs artikeln i DN 
Läs mer om projektet Room4birth

AV:

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2017-03-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://caresci.gu.se/aktuellt/Nyheter/detalj//studie-om-anpassningsbart-forlossningsrum-uppmarksammas-i-dagens-nyheter-.cid1669899
Utskriftsdatum: 2020-08-07