Nya universitetssjukhusöverprofessioner utnämnda

Nyhet: 2017-12-22

Den 15 december utnämndes universitetssjukhusöverprofessioner i Per Dubbsalen på Sahlgrenska sjukhuset. I år var det första gången som samtliga medarbetare med akademisk vårdutbildning inom sjukhuset kunde komma i fråga att nomineras till titeln av sin närmaste chef.

Sammanlagt var det 43 personer som erhöll titeln, varav tretton medarbetare med kombinationstjänst från Institutionen för vårdvetenskap och hälsa. Den utvidgade möjligheten är sjukhusdirektör Ann-Marie Wennbergs initiativ, som i början på året gav uppdraget till en arbetsgrupp med representanter från sjukhuset och akademin att formulera en struktur och rutin för denna karriärväg. Syftet är att formalisera en funktion för disputerade medarbetare med akademisk vårdutbildning så att de forskningsresultat som dessa har förvärvat kan komma patienterna genom en evidensbaserad vård. Med sin vetenskapliga utbildning kan dessa medarbetare sprida ett vetenskapligt förhållningssätt till kollegor och studerande i det dagliga vårdarbetet runt patienten. Vetenskapliga kunskaper behöver integreras i det dagliga arbetet bland patienter för att bidra till utveckling av vårdens kvalitet.

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2017-03-02