Lyckad satsning på högre seminarieserie

Nyhet: 2018-05-03

”Higher Seminars” är titeln på den seminarieserie som har pågått under våren och som anordnats av institutionen för vårdvetenskap och hälsas doktorandråd. Det har varit tre seminarietillfällen som har varit välbesökta och bland deltagarna har många personalkategorier funnits representerade.

Uppdraget att anordna en seminarieserie för hela institutionen kom från studierektor för forskarutbildningen och seminarierna har varit öppna för alla som varit intresserade. Vid de två första tillfällena gästade ”Explain Artist” institutionen och presenterade ”how to share your research creatively”. Explain Artist är ett företag där konst och design möter vetenskap i syfte att hjälpa forskare att nå ut med sin forskning till allmänheten. Förutom en traditionell föreläsning, anordnades en workshop där deltagarna fick använda sin egen kreativa förmåga för att dela med sig av sin forskning.

Seminarieserien avslutades med ett seminarium lett av gästprofessor Philip Moons. Han talade utifrån en erfaren forskares och redaktörs perspektiv på hur man strukturerar och skriver en artikel för att få fram sitt budskap och få den publicerad. Många bra tips förmedlades under seminariet, som också spelades in och finns på länken; https://youtu.be/JZn0fhfS0G8

Ambitionen är att ”Higher Seminar” skall fortsätta till hösten och då ser vi fram emot många nya spännande seminarier.

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2017-03-02