Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Ett nytt grepp att knyta vårdpedagogiken till vårdens kärnkompetenser

Nyhet: 2017-03-24

Bokens redaktörer Margret Lepp och Janeth Leksell

I den nya boken VÅRDPEDAGOGIK - VÅRDENS KÄRNKOMPETENSER FRÅN ETT PEDAGOGISKT PERSPEKTIV vill författarna professor Margret Lepp och docent Janeth Leksell inspirera, problematisera och belysa ämnet vårdpedagogik och ta ett nytt grepp genom att knyta vårdpedagogiken till vårdens kärnkompetenser. Att ge vård och omvårdnad medför pedagogiska utmaningar i det dagliga arbetet. Dessa utmaningar kräver kunskap om bland annat lärandeprocesser, patientundervisning, rådgivning och handledning. I boken belyser författarna pedagogiska aspekter på professionella möten med studenter, kolleger, patienter och anhöriga. Boken ger både en teoretisk orientering och en praktisk tillämpning med exempel på evidensbaserade modeller och fallbeskrivningar.

Samtliga medverkande författare har stor erfarenhet av att arbeta med och forska om olika utbildnings- och kompetensfrågor för studenter och personal verksamma inom hälso- och sjukvården. Från institutionen för vårdvetenskap och hälsa medverkade hela sex författare förutom en av huvudredaktörerna, nämligen: Ingegerd Bergbom (kap 2), Helle Wijk (kap 7), Lilas Ali (kap 9), Eric Carlström (kap 11), Linda Berg (kap 12) och Helena Wigert (Kap 13).

 

 

 

 


 

 

 

Förläggaren Kristina Iritz Hedberg och Annika Sandström från Liber
besökte institutionen för vårdvetenskap och hälsa den 15 mars, 2017


Bokens redaktörer är:
MARGRET LEPP, leg. sjuksköterska, fil. dr och professor vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Hennes forskningsområde är lärande och handledning med dramapedagogik, internationalisering och konflikthantering.

JANETH LEKSELL, leg. sjuksköterska, med. dr och docent vid Högskolan Dalarna och Uppsala universitet. Hennes forskningsområde är diabetesvård, sjuksköterskans akademiska utveckling och patientutbildning.
 


 

AV:
031-786 61 12

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2017-03-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?