Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Etik- och värdeutmaningar i antibiotikaresistensarbete, forskning och politik

Nyhet: 2017-09-07

Etik- och värdeutmaningar i antibiotikaresistensarbete, forskning och politik

Symposium 15-16 November

Aulan, Vasaparken, Göteborgs universitet

Antibiotikaresistens är enligt världshälsoorganisationen WHO en global utmaning som allvarligt hotar den moderna medicinens framsteg och människors hälsa. Arbetet med att bromsa resistensutveckling och hantera problem på grund av uppkommen resistens aktualiserar många svåra etik- och värdefrågor på alla nivåer, från sjukvårdens vardag till global politik. Detta symposium är öppet för alla med intresse för dessa frågor och presenterar internationellt ledande forskare på området från Australien, Kanada, Nederländerna, Storbritannien, Sverige, Tyskland, och USA.
Symposiet är avgiftsfritt, men kräver förhandsanmälan då antalet platser är begränsat. Sista anmälningsdag: 20 oktober. Mer information, program och elektroniskt anmälningsformulär finns här:
http://care.gu.se/conference-in-ethics--nov-2017  

Symposiet arrangeras av Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i samarbete med Centrum för antibiotikaresistensforskning, CARe, som inrättades 2016 och innefattar tvärvetenskaplig forskning och utbildning över sex fakulteter, samt samverkan med samhällsaktörer och näringsliv.

 

AV:

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2017-03-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://caresci.gu.se/aktuellt/Nyheter/detalj//etik--och-vardeutmaningar-i-antibiotikaresistensarbete--forskning-och-politik.cid1515228
Utskriftsdatum: 2018-02-19