Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarium kvalitativ analys

Seminarium

Välkommen till ett seminarium om generisk kvalitativ analys utifrån metodologi enligt "Interpretive description".

Interpretive description har utvecklats av den kanadensiska forskaren Sally Thorne. Särdrag är att utifrån praktiskt kunskapsintresse - praktiska kunskapsfält inom hälso-och vårdvetenskap - kombinera beskrivande och tolkande analys. Den är generisk i bemärkelsen att den bygger på den metodutveckling som skett brett inom det kvalitativa metodfältet och särskilt inom fenomenologi, etnografi och grounded theory.

Seminariet syftar till att belysa och fördjupa analytiska angreppssätt. Inledningsvis ger Joakim Öhlén en introduktion och Filipa Ventura (Universidade de Coimbra, Portugal) en översikt av vanligt förekommande arbetssätt använda i publikationer som utgått från interpretive description. Därefter fortsätter en seminariediskussion med fokus på erfarenheter av arbetssätt vid analys och tillämpning av metodologin.

Textunderlag: Thorne, S.E. (2016). Interpretive description: qualitative research for applied practice. (Second edition). New York, NY: Routledge.

Anmälan senast 25/9

Tid: Torsdag 3 oktober kl 9.30 - 12.30
Lokal: 7022, Hälsovetarbacken, Arvid Wallgrens backe 1, hus 3
Arrangör: Forskargruppen Palliativ vård vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa. Kontaktperson: Joakim Öhlén joakim.ohlen@gu.se

Föreläsare: Filipa Ventura

Datum: 2019-10-03

Tid: 09:30 - 12:30

Kategorier: Vårdvetenskap

Arrangör: Joakim Öhlén

Plats: Hälsovetarbacken, Arvid Wallgrens Backe
7022

Sista anmälningsdag: 2019-09-25 kl. 12:00.

Kontaktperson: Irene Carlensberg

Telefon: 031-786 6048

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Karin Ahlberg|Sidan uppdaterades: 2012-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?