Från stärkt krage till kortkort; Sjuksköterska -69

Utställning

Varmt välkommen att komma och titta på denna intressanta utställning om studentliv och samhälle i slutet 60-talet!

Irma Lindström Kjellberg och Kerstin Nilsson blev klara sjuksköterskor för 50 år sedan. De läste båda på Sahlgrenskas sjuksköterskeskola i Göteborg och tog examen 1969. I denna utställning berättar de om utbildningen, studentlivet och den spännande tid slutet på 60-talet var, både i utbildningen och i samhället.

Utställningen invigs med vernissage den 28 februari kl. 16.30 på institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Arvid Wallgrens backe, precis utanför entrén till hus 2. (Ingång genom hus 2, upp en våning till plan 2, gå mot hus 1. Finns i korridoren utanför hus 1.)

Utställningen kommer att hänga på institutionen för vårdvetenskap och hälsa året ut förutom den 2-12 april då den visas på Vetenskapsfestivalen i Pedagogen, Hus A, entréplan, Västra Hamngatan 25.

Föreläsare: Medverkande: Kerstin Nilsson, professor emerita, inst. för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs Universitet. Irma Lindström Kjellberg, senior rådgivare, inst. för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Datum & tid: 2019-02-28 kl 16:30 till 2019-06-30 kl 17:00

Plats: Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Arvid Wallgrens backe, hus 1, plan 2

Kontaktperson: Jeanette Tenggren Durkan