I samverkan med praktiken

Seminarium

Aktuell forskning om förebyggande och behandlande insatser kring sjukskrivning, rehabilitering och återgång i arbete.

Hur vi kan hjälpa personer att återgå i arbetet efter sjukskrivning för värk eller psykiska problem är en viktig fråga för både vården, arbetslivet och samhället. Genom forskning i samverkan mellan olika aktörer bidrar forskargrupper vid Göteborgs universitet och Karolinska Institutet Göteborg till ökad kunskap och bättre metoder för rehabilitering och återgång i arbetsliv. De aktuella projekten genomförs i samarbete eller i kontakt med arbetsgivare, arbetsplatser eller Arbetsförmedlingen och de finansieras av Forte (Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd).

Göteborgs universitet och Forte inbjuder till ett seminarium där forskningsresultat och erfarenheter från praktiken från fyra forskningsprojekt presenteras, följt av en paneldiskussion på temat samverkan och kunskapsöverföring mellan forskning och praktik. Förutom forskare och samarbetspartners från praktiken närvarar representanter från Forte, ledningen för Göteborgs universitet, Försäkringskassan, Sveriges Kommuner och Landsting och Västra Götalandsregionen.

Föreläsare: Andreas Fors, GU. Gunnel Hensing, GU. Elisabeth Björk Brämberg, KI. Cecilia Björkelund, GU.

Datum: 2018-09-18

Kategorier: Medicin

Arrangör: GU och Forte

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1
Torgny Segerstedt-salen

Ytterligare information:
Program I samverkan med praktiken.pdf

Sista anmälningsdag: 2018-09-14 kl. 23:59.

Kontaktperson: Jenny Lindström

Antal platser: 80 (Varav 57 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Ingela Lundgren|Sidan uppdaterades: 2012-07-04