Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GPCC i Almedalen: Från vilja till handling - med patienten i fokus

Seminarium

Individens roll i hälso- och sjukvården har debatterats under många år. Utredningar visar på vikten av att låta patientens livssituation och möjlighet till självbestämmande stå i centrum samt att patienter som involveras i vårdkedjan frigör resurser. Om alla är överens: varför händer då inte mer?

Under seminariet kommer konkreta goda exempel från verksamheten att presenteras exempel där patienten är i centrum. Ett sådant gott exempel kommer från Sörmland som har lyckats minska antalet sjukhusinläggningar för hjärtsviktspatienter. Gemensamt för de lyckade fall som kommer att presenteras är att gränsöverskridande samverkan med patienten i fokus skapar effektivare flöden samt ökar kvalitet och patientsäkerhet. De goda exemplen följs upp av diskussioner med företrädare för patienterna, vården och politiken. Hur skapas en vård där patienten kan medverka utifrån sina förutsättningar? Vilka åtgärder krävs på lokal respektive nationell nivå? Välkommen för att medverka i en diskussion om hur vi kommer framåt. Det är dags att gå från vilja till handling!

Föreläsare: Inger Ros, Riksförbundet HjärtLung Lise Lidbäck, Neuroförbundet Lotta Håkansson, Reumatikerförbundet Caroline Liljegren, Reumatikerföreningen Stockholm Maria Liljeroos, processledare, Landstinget Sörmland Sara Wallström, forskare, Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet - GPCC Hans Karlsson, SKL Sofia Ernestam, verksamhetschef, Akademiskt specialistcentrum, SLSO Marie Morell, (M), Region Östergötland Jonas Andersson, (L), Västra Götalandsregionen Monica Johansson, (S), Landstinget Sörmland Göran Hägglund, moderator

Datum: 2018-07-04

Tid: 13:00 - 14:30

Kategorier: Vårdvetenskap

Arrangör: Novartis Sverige

Plats: Visby Strandgatan 15 B/Birgers Gränd 4

Evenemangslänk: Läs mer om GPCC i Almedalen: Från vilja till handling - med patienten i fokus

Kontaktperson: Jeanette Tenggren Durkan

Telefon: 0766186929

Sidansvarig: Karin Ahlberg|Sidan uppdaterades: 2012-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?