Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Omvårdnadsseminarium med Anette Forss

Seminarium

Välkommen till spännande omvårdnadsseminarium
Tisdag 22 maj kl 13.00 - 14.45 med Anette Forss som är en av redaktörerna till boken Philosophy of nursing 5 questions. Det är denna bok som vi haft som textunderlag till årets omvårdnadsseminarier. Du är lika välkommen om du deltagit vid de flera tidigare seminarier som om du kommer för första gången.

Seminariet inleds med reflektioner över hur boken blev i förhållande till redaktörernas vision samt omvårdnadens förhållande till teknik. Därefter kommer huvuddelen av tiden att ägnas åt gemensam seminariediskussion. Lokal : 7244. Seminarieledare: Marit Kirkevold och Joakim Öhlén
Anette Forss är docent vid Karolinska Institutet, sjuksköterska och har även utbildning i socialantropologi. Hon har intresse för teknologi inom vård - i vid bemärkelse. I avhandlingen studerade hon kvinnor som screenas för cervixcancer och fann att både laboratorieresultatet och bedömningen på labbet var mkt betydelsefullt för den vidare tolkningsprocessen av vävnadsproverna. Detta ledde henne till att exempelvis genomföra ett etnografiskt fältarbete på cytologlab. Postdoktoralt har hon fördjupat hur teknologi används inom vård i flera studier och blev även intresserad av filosofiskt teoretiska utgångspunkter för omvårdnad - som i sin tur öppnade vägar för att hon deltog i redaktörsgruppen för boken som nämns först ovan.
Varmt välkommen - med hopp om stimulerande kritiska diskussioner om omvårdnad!
Hälsningar
Joakim Öhlén, ämnesansvarig omvårdnad

Föreläsare: Anette Forss Joakim Öhlén Marit Kirkevold

Datum: 2018-05-22

Tid: 13:00 - 14:45

Kategorier: Vårdvetenskap

Plats: Hälsovetarbacken, Arvid Wallgrens Backe
7244

Kontaktperson: Elisabet Nilsson

Sidansvarig: Karin Ahlberg|Sidan uppdaterades: 2012-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?