Sjuksköterskan förr & nu

Invigning

VÄLKOMNA PÅ VERNISSAGE 'Sjuksköterskan förr & nu'

Bubbel och snacks serveras!
Proprefekt Carina Sparud Lundin invigningstalar!

Normbrytande bilder
Nytagna normbrytande bilder på hur sjuksköterskor kan se ut idag, tagna av "genusfotografen" Tomas Gunnarsson, ställs ut bredvid historiska bilder på sjuksköterskor och historiska sjuksköterskedräkter. Genusfotografens bilder ska även visas i Nordstan (workshoparena, Nordstadstorget) under Vetenskapsfestivalen den 18-22 april kl 10:00 - 20:00. Institutionen för vårdvetenskap och hälsa initierade hösten 2017 ett fotoprojekt med målet att ta fram alternativa bilder av sjuksköterskor. Projektet har resulterat i tio bilder som har ambitionen att visa på variationen inom professionen och hos studenterna och kanske utmana den stereotypa bilden av att sjuksköterskan är en blond tjej.

Namntävling: vad ska "museiskåpen" heta? Och temaförslag, tack!
Men vad ska museiskåpen heta? Skicka ditt förslag till jeanette.tenggren.durkan@gu.se senast 20/2. Det vinnande namnet presenteras på vernissagen. Vinnaren får ett litet pris! Vi planerar att byta tema i museiskåpen varje termin. Skicka gärna även förslag på framtida teman till Jeanette.

Vi som har arbetat med museiskåpen är: Monica Kelvered, Jeanette Tenggren Durkan, Karin Dejke och Elisabeth Pollack.

Datum: 2018-02-27

Plats: Korridoren plan 2, mellan hus 1 och 2, HVB