Välkommen till det 11:e Nordiska Hermeneutik-seminaret

Seminarium

Nordisk Postdoktoralt Sällskap för Caring Science bjuder in till det 11:e Nordiska Hermeneutik-seminaret
på Högskolan Väst, Trollhättan, den 6-7 mars 2018
Tema: Scientia intuitiva- tolkning, temporalitet och historicitet

Seminaret arrangeras av det Nordiska Postdoktorala Sällskapet för Caring Science i samarbete med Högskolan Väst i Trollhättan.

Seminaret vänder sig i första hand till forskare och doktorander/forskarstuderande i vårdvetenskap, omvårdnadsvetenskap eller hälsovetenskap. Också andra lärare vid universitet och högskolor som är intresserade av hermeneutik och hermeneutiska tillnärmelsesätt är välkomna. Utöver de föreläsningar som ges presenteras abstrakt bägge dagarna. Varje abstrakt tilldelas ca. 30 minuter, varav ca. 15 minuter till diskussion. Seminaret startar kl. 13 den 6 mars och avslutas kl. 15 den 7 mars 2018. Alla är välkomna till en gemensam middag för egen kostnad den 6 mars kl. 19.00. Ytterligare information om denna middag meddeles senare.

Seminariet hålls på Institutionen för hälsovetenskaper, Högskolan Väst, Gustava Melins gata, i Trollhättan, Rum F303 på 3:e våning.

I detta kommande seminarium vill vi fokusera på den intuitiva tolkningen och förståelsen, i relation till både nuet och hågkommelsen och dess bidrag till vetande om vårdande. Vad är det sanningslika som träder fram?

Alla är välkomna att medverka i seminariet genom att skicka in ett abstrakt. Abstraktet skall vara på max en sida, Times New Roman, font 12, 1,5 radavstånd, titel på presentationen, titel och namn på författaren/na, e-mail adress, samt institutionstillhörighet. Ta gärna utgångspunkt i din forskning och presentera denna kort (max ¼ sida). I resten av abstraktet skall fokus ligga på frågor och problematik som rör den omedelbara och/eller den intuitiva tolkningen och dess bidrag till vetande om vårdandet. Presentera gärna tänkbara hermeneutiska tankemönster för fortsatt forskning, samt formulera någon eller ett par frågor som du vill diskutera.

Skicka in abstraktet via mail till ingegerd.bergbom@gu.se senast den 19 februari 2018.

Deltagaravgift: 50 Euro, betalas vid registreringen den 6 mars 2018.

Anmälan om deltagande kan göras fram till den 25 februari 2018 till ingegerd.bergbom@gu.se
Program för seminariet kommer i mitten av januari 2018.

Datum & tid: 2018-03-06 kl 13:00 till 2018-03-07 kl 15:00

Kategorier: Medicin

Arrangör: Nordisk Postdoktoralt Sällskap för Caring Science

Plats: Högskolan Väst, Trollhättan Gustava Melins gata, i Trollhättan, Rum F303 på 3:e våning.

Sista anmälningsdag: 2018-02-25 kl. 23:59.

Avgift: 50 Euro

Kontaktperson: Ingegerd Bergbom