Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Nu är ansökan till våra program på avancerad nivå öppen!

Du som redan har en sjuksköterskeutbildning är nu varmt välkommen att söka våra program på avancerad nivå.
Vi erbjuder specialistsjuksköterskeprogrammet med tolv inriktningar, barnmorskeprogramet och masterprogrammet i reproduktiv och perinatal hälsa (ett tvåårigt program som ger både barnmorskeexamen och masterexamen). Ansökningsperioden pågår just nu fram till den 15e mars. 
Läs mer och ansök på www.antagning.se 

 

 

 

Professor Marie Berg i Sahlgrenska sjukhusets podcast: -- Barnmorska är världens bästa yrke!

Hör professor Marie Berg berätta om barnmorskeyrket i Sahlgrenska sjukhusets podcast. 
Marie Berg intervjuas i podcasten om sitt arbete som barnmorska och hon berättar om varför det är ett drömjobb. "Det är ett mirakel att vara med när ett barn föds, det blir aldrig rutin". Marie talar även om sitt engagegemang i att hjälpa kvinnor som utsatts för sexuellt våld i Kongo, vilket hon gör i samabete med Nobels fredspristagare, Denis Mukwege.
Lyssna på programmet här
Information om vår barnmorskeutbildning

Docent Hanna Falk Erhag i Sveriges radio om H70 -studien

H70-studien är Sveriges äldsta populationsstudie och har bland annat som mål att studera det normala fysiska, psykiska och sociala åldrandet och ta fram referensvärden för äldre personer. En av slutsatserna i projektet är att kvinnor och män över 70 blir allt mer lika varandra både medicinskt och psykiskt. - Det är ett fantastiskt spännande projekt att vara en del av, det blir som en historisk exposé över människors liv över tid, säger docent Hanna Falk Erhag som var med och berättade om studien i Vetandets värld i P1 den 4e februari.
Lyssna på hela inslaget här 

Nu startar vi en unik inriktning mot neurosjukvård i vår specialistsjuksköterskeutbildning

Inför hösten 2019 blir Göteborgs universitet först i landet med att erbjuda en ny inriktning mot neurosjukvård i specialistsjuk-sköterskeutbildningen. Denna inriktning ger en fördjupad kompetens i vård av sjukdomar och skador i hjärna och nervsystem.  ”Idag möter vi personer med neurologisk sjukdom eller skada överallt i vården vilket också innebär att kompetens behövs i alla led av vårdkedjan: från akut högteknologisk vård till rehabilitering eller palliativ vård. Specialistsjuksköterskor inom neurosjukvård kan arbeta inom slutenvård, öppenvård eller dagvård inom neurologi, neurokirurgi, stroke, rehabilitering eller medicin, men man kan också exempelvis arbeta inom kommun eller primärvård. Det finns alltså väldigt många möjligheter" säger Anneli Ozanne, inriktningsansvarig lärare. Läs mer
Ansök inför höstterminen på www.antagning.se mellan 15/2- 15/3.

Doktorera hos oss!

Välkommen att söka doktorandtjänster i vårdvetenskap! Vi har just nu flera möjligheter för dig som vill söka vår forskarutbildning. 
Doktorandanställningarna omfattar fem år på heltid varav 80% utgörs av forskarutbildning och 20 % institutionstjänstgöring.
Läs mer om vår forskarutbildning
Läs mer om de aktuella projekten:

 

 

 

 

 

Podcast med våra forskare

Eric Carlström, professor i vårdvetenskap med inriktning mot ledarskap och vårdorganisation, är den senaste gästen i Akademlivs podcast. Samtalet handlar om personcentrerad vård och de krav som ställs på vårdens organisation för införandet av ett mer personcentrerat förhållningssätt.
Lyssna på podcasten med Eric Carlström

 

I det här avsnittet har vi pratat med Malin Hansson, doktorand och legitimerad barnmorska, som tagit reda på vilka faktorer som påverkar de relationer som inte håller.
Lyssna här! 

Barnmorskorna Anna Wessberg och Malin Edqvist om förlossning. Ett yrke för dig?

Sidansvarig: Karin Ahlberg|Sidan uppdaterades: 2017-11-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?