Nyheter

En systematisk litteraturstudie som identifierar och analyserar validerade instrument som mäter kvinnors förlossningsupplevelser

När vi utvärderar och drar slutsatser från forskningsresultat är kvinnors förlossningsupplevelser en viktig aspekt att beakta. Forskare och kliniker kan behöva hjälp att finna och välja det mest ändamålsenliga instrumentet för deras syfte. Den här litteraturstudien identifierade 36 instrument som mäter kvinnors förlossningsupplevelser. De olika instrumenten visade på en stor bredd både vad gäller syfte och innehåll likväl som i kvalitén på de systematiska egenskaperna. (Nilvér H, Begley C, Berg M)

Läs artikeln i sin helhet i BMC Pregnancy & Childbirth

8 september 2017

Forskningsseminarium för studenter inom barnmorskeprogrammet och Masterprogrammet i Reproduktiv och Perinatal Hälsa. En inspirerande dag med forskningspresentationer och engagerade studenter.

Intervju i SR P4 med forskare från institutionen

Marie Berg, barnmorska och professor vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa, medverkade tisdag 29 augusti i ett inslag i P4 Göteborg där hon samtalade om platsen för födandet och personcentrerad förlossningsmiljö.

Lyssna på inslaget med Marie Berg här
Inslaget börjar ca 1 timma och 12 min in i programmet.

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2017-09-14