OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Seminarium 5 september: Kunskaps- och teoriutveckling inom omvårdnad i kritiskt filosofiskt perspektiv

Nyhet: 2017-08-25

Welcome to a lecture and seminar discussion about “Theories, Models, and Middle Range Nursing Theory” by professor Mark Risjord. In the lecture he will focus the development of middle range theories to give a critical view on knowledge development and theorizing within nursing. He will put theorizing in a contemporary perspective and thus challenge previous taken for granted views about nursing models and grand theories.
Professor Mark Risjord is a philosopher and professor at the Emory University, Atlanta, GA, in USA. He has been extensively involved in teaching courses in nursing philosophy and authored critical analyses on nursing knowledge, including Nursing knowledge (Wiley-Blackwell, 2009) and Normativity and naturalism in the philosophy of the social sciences (Routledge, 2016).
Tuesday September 5 at 8.15 am to 9.30 am.
Lecture hall: 2119

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2017-03-02